Kezelés, gondozás

Az orr piercing kezelése

A piercing szúrása után körülbelül 3-6 hétre van szükség a teljes gyógyuláshoz. Ez az időszak lerövidíthető, ha betartod az alábbi javaslatokat. Segíthet az is, ha titánékszert használsz, ez ugyanis gyorsítja a felépülést.

  • Az érintett területet kezeld gyulladáscsökkentővel minden reggel és este! Erre kiváló a Tetran kenőcs vagy a Medisept gél. Alkoholos készítményt semmi esetre se használj!
  • Segíti a gyógyulást, ha az ékszer körüli bőr és az orr piercing belső vége is tiszta. Figyelj oda a higiéniára! Az orrnyálkahártyára tilos bármilyen krémet kenni.
  • Ne piszkáld feleslegesen a piercinged, és ne is vedd ki a gyógyulás végéig! Ha esetleg véletlenül mégis kiesne az ékszered, azonnal tedd vissza! A nyílás hamar összehúzódhat, és megeshet, hogy már nem tudod visszahelyezni az orr piercinget. Ekkor ne erőltesd, inkább gyere be hozzánk, és segítünk.
  • A szúrást követő 2 hétben mellőzd az uszodát, a szaunát és a szoláriumot! Arra is oda kell figyelni, hogy zuhanyzás vagy hajmosás közben az orr piercing ne ázzon ki, és a nyílásba se tusfürdő, se sampon ne kerüljön. Ugyanez vonatkozik a kozmetikumokra, például az alapozóra vagy az arckrémekre is.
  • Nyugtatólag hathat, ha az érintett részre kamillateás borogatást teszel.

Azt talán nem is szükséges mondanunk, hogy vigyázni kell arra, hogy az orr piercing bele ne akadjon valamibe, vagy meg ne rántsd. Ez sajnos a legféltőbb odafigyelés mellett is megtörténhet. Nem kell pánikba esni, ilyenkor szintén a fenti tanácsok szerint kell eljárni.

Ha bármilyen problémád adódna vagy kérdés merül fel benned a kezeléssel kapcsolatban, bátran keress meg minket a szalonban, vagy hívd a telefonszámunkat! Ne hagyatkozz mendemondákra, higgy nekünk, mi értünk hozzá, és szívesen segítünk neked mindenben.