0

Egyszerű, letisztult forma vagy extravagáns, lázadó külső? Egy karika lehetőséget nyújt mindkettőre. Ez az az orr piercing, ami még mindig hordozza a ’80-as évek punkjainak féktelen szabadságvágyát, de közben mégis elfogadottá vált a hétköznapokban is. Egy kisebb átmérőjű, diszkrét ékszer a legtöbb munkahelyen is simán vállalható.

Karika alakú orr piercing – ahol a méret a lényeg

Már a szúrás helyének meghatározásakor résen kell lenni. Karika esetén érdemes előre eldönteni, hogy mekkora orr piercing kerül majd be. Ez főként ízlés kérdése, de mindig tanácsos előre megbeszélni a piercerrel a terveidet. Ha kiválasztottad a karika méretét, kijelölhetjük a szúrás pontos helyét.

Szúráskor egy egyenes ékszert rakunk be, a gyógyulás után ezt szabadon kicserélheted az általad választott karikára. Mégis nagyon fontos előre kiválasztani az ékszert, hogy az ne legyen se túl kicsi, se túl nagy. Ez a te kényelmedet szolgálja, így ugyanis biztos lehetsz benne, hogy már megvan a megfelelő méretű ékszer, nem kell napokig vagy akár hetekig keresgélned.

Miért szeretjük a karikát?

Legfőképp azért, mert nagyon mutatós. Akár az orrcimpába kerül, akár a septumba, a karika igazán ízléses lesz, mégis hordoz némi vadságot. A karikák többsége díszített. Általában egy apró golyó dobja fel az egyszerű formát, ami még izgalmasabbá tehető egy ékkőberakással.

Néhányan elsőre kissé macerásnak érezhetik az ilyen orr piercing kivételét és visszarakását, ám némi gyakorlattal a golyós karikákkal végzett művelet sem sokkal lesz bonyolultabb, mint az egyenes szárú ékszerek cseréje.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.